اساسنامه و شرکتنامه چه تفاوتی با هم دارند ؟
اساسنامه و شرکتنامه چه تفاوتی با هم دارند ؟
هر فردی برای اینکه به خوبی شناسایی شود نیاز دارد تا یک شناسنامه در بدو تولد برای او تهیه شود تا از آن پس با ارائه این شناسنامه ضمن شناسایی او و تشخیص هویت او بتوانند سایر موارد را هم از این شناسنامه در باره او تخمین بزنند به عنوان مثال سال تولید ، سن ، تعداد فرزندان ، نام پدر و مادر و …
شرکت ها هم باید در بدو تاسیس توسط افراد شناسنامه دار شوند . این شناسنامه در شرکت با نام اساسنامه شرکت شناخته می شود . در اساسنامه موارد مختلفی آورده می شود که بر اساس آن تمامی مشتریان و ذی نفعان شرکت بتوانند با استناد به این موارد اطلاعات لازم در خصوص شرکت را به دست بیاورند و یا حتی خود شرکا و سهامداران در زمان های مورد نیاز می توانند به محتویات وع توافقات این سند مراجعه نموده و اختلافات احتمالی را مرتفع نمایند .
اسانامه در واقع سند اعتباری شرکت می باشد که خط مشی ، میزان سرمایه و دارایی شرکت ، موضوع و هدف فعالیت و نحوه فعالیت شرکت ، اختیارات و ووظایف شرکا ، میزان دخالت و تعهد هر یک از شرکا و مدیران منتخب ، طول مدت مدیریت ، بازرسین و نحوه انتخاب آنها ، تعداد مدیران و مدت فعالیت انها ، چگونگی عزل و نصب مدیران و بازرسین ، نحوه برخورد با افراد فوتی و محجور و … در آن دیده می شود .
از بین شرکت های تعریف شده در قانون تجارت ایران شرکت های سهامی عام و سهامی خاص الزاما باید دارای اساسنامه باشند و شرکت های با مسئولیت محدود ، تضامنی و نسبی هم باید الزاما شرکتنامه داشته باشند . در شرکت های با مسئولیت محدود نبود سندی به نام شرکتنامه عملا باعث می شود حیاتی برای شرکت نتوان متصور شد و شرکت در واقع ثبت نخواهد شد .
برای مطالعه ادامه مطلب به وبسایت ثبت شرکت و ثبت برند نوبل مراجعه فرمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید .
تلفن : 02188770580
آخرین دیدگاهها