تعزیه در قاره سبز به همت سفارت ایران در برلین
تعزیه در قاره سبز به همت سفارت ایران در برلین
با تلاش و رایزنی های فرهنگی سفارت ایران در برلین قرار است از 13 مهر ماه نمایش فرهنگی، مذهبی و اسلامی تعزیه به سبک تعزیه قزوین در آلمان و لهستان اجرا شود.
سید علی موجانی ، رایزن فرهنگی ایران در سفارت برلین ضمن تایید این خبر گفت: قرار است این نمایش به سرپرستی سیف الله شکری در المان و لهستان اجراهایی داشته باشند. برای اینکه این اتفاق مبارک رخ دهد سفارت ایران در برلین ، انستیتو حافظ و زایطن فررهنگی ایران در المان و کنسولگری ایران در هامبورگ با هم همکاری کرده و مقرر شده این مراسم در شهر های برلین و هانبورگ و فرانکفورت اجرا شود.
ایشان اظهار داشتند این برنامه قرار است 10 روز هم برای ایرانیان مقیم آلمان و هم در مراسم رونمایی از کتاب مقتل الحسین در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت برای عموم مردم اجرا خواهد شد.
رایزن فرهنگی سفارت ایران در برلین اظهار داشت: در تلاش هستیم تا با همکاری رایزن فرهنگی ایران در ورشو لهستان برنامه های مشابهی هم در این کشور داشته باشیم.
قرار است تعزیه خوانی در آلمان به زبان فارسی باشد ولی در لهستان این برنامه ترجمه لهستانی هم خواهد داشت.
سیف الله شکری به عنوان سرپرست گروه تعزیه قزوین و پژوهشگر موسیقی سنتی و آیینی و تعزیه هم اظهار داشت: در پنج سال گذشته برنامه هایی در خارج از کشور داشته ایم و این اولین بار است که با همت سفارت برلین در اروپا اجرا خواهیم داشت.
وی در خصوص تعزیه خوانان این مراسم گفت: خود بنده به عنوان سرپرست گروه انجام وظیفه خواهم کرد ولی سه نفر دیگر از اساتید تعزیع خوانی سبک قزوین آقایان استاد محمد بخشی نیا، امیر صفری و محسن گیوه گش این مهم را تقبل کرده اند.
تعزیه هنری ایرانی و شیعی
شکری اذعان داشت که تعزیه تنها هنر و تئاتر خاص مردم شیعه و ایران است و در کشور های دیگر اگر هم باشد خیلی ابتدایی و الگو گرفته از ایرانیان است.
وی هدف از اجرای این مراسم با هماهنگی سفارت ایران در برلین را معرفی هنر و جنبه های خاص این مراسم به مجامع علمی دنیا و اروپا دانست. موسیقی تعزیه یکی موسیقی سنتی و ایینی ایران و متعلق به 500 سال پیش است که اصیل ، فاخر و بکر باقی مانده است. ضمن اینکه تعزیه هنری برگرفته از نقالی، پرده خوانی ، شمایل گردانی و مینیاتور است.
شکری برنامه تعزیه خوانی در المان و لهستان را اینگونه بیان کرد که در 13 مهر ماه به آلمان خواهند رفت و 10 روز در این کشور حضور خواهند داشت که هفت روز اجرا و سخنرانی خواهند داشت و پس از آن به لهستان خواهند رفت.
وی در پایان این سنت و هنر ایرانی را ارج نهاد و گفت: سن تعزیه خوانی هر روز بالاتر می رود و نیاز است عده ای از جوانان جای این تعزیه خوانان را بگیرند. اما متاسفانه جایی وجود ندارد تا این هنر آموزش داده شود.
آخرین دیدگاهها